Windows 10

Windows tools, part 3: Win 10 All Settings

Op de site wintools.info publiceert Peter Panisz allerlei handige kleine hulpprogrammaatjes. Ik wil er één programma uitpikken, dat ik zelf ook geïnstalleerd heb: Win 10 All Settings.

Win 10 Alle Settings

Je hoeft het programma niet te installeren, je kunt het direct uitvoeren na het downloaden. Via Options kun je diverse dingen instellen: als je Autostart afvinkt, wordt de tool de volgende keer automatisch met Windows gestart en heb je hem altijd onder handbereik rechtsonder in de taakbalk.

Handig is dat je kunt instellen welk Windows onderdeel moet starten als je op het icoontje van Win 10 All Settings klikt. Ik heb daar zelf het Control panel (Configuratiescherm) onder zitten.

Je kunt God Mode instellen: dit is een trucje waarbij je een map instelt op je Bureaublad waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot alle mogelijke Windows-instellingen en -taken. De items in de God Mode map zijn in feite snelkoppelingen, gerubriceerd per taakgebied. Je kunt de God Mode map direct openen of je kunt de map (het icoontje God Mode) op het Bureaublad plaatsen.

Daarnaast heb je de volgende mogelijkheden:

  • je kunt allerlei dingen personaliseren
  • de kleur instellen van de titelbalk van niet-actieve vensters
  • gemakkelijke toegang tot verschillende Windows-instellingen (Windows-settings via submenu, alles van het Configuratiescherm, en de Systeembeheer-programma’s – de Admin afdeling)
  • ondersteuning van 64-bits Windows (de 32-bits versie is nog experimenteel)
  • via Tools open je een submenu met verwijzingen naar andere tools op Wintools.info.

Je mag het programma gratis gebruiken, als je het waardeert kun je een donatie doen via About. Het handige van de tool is, dat je snel naar een bepaalde optie toe kunt. In Windows 10 zelf moet je daar vaak verschillende vensters voor openen, en moet je ook weten hoe bij een bepaalde optie terecht moet komen. Dat wordt allemaal een stuk gemakkelijker met Win 10 All Settings.