AntiSpyTool Windows 10

Tooltje om je privacy in Windows 10 te bewaken

Ook bij de laatste Mei 2020 update flikt Microsoft het weer om allerlei privacy-instellingen aan te passen zoals Microsoft die graag wil hebben. Een steeds terugkomend gevecht wie nu eigenlijk de baas is over je eigen computer.

O&O ShutUp10 is een hulpprogrammaatje waarmee je gemakkelijk alle privacy-instellingen (meer dan 100!) zelf kunt instellen, zonder dat je allerlei schermen door moet ploegen. O&O noemt het een Anti-Spy tool voor Windows 10.

Je kunt het tooltje hier downloaden, je hoeft het niet te installeren maar je kunt het direct uitvoeren door te dubbelklikken op de naam van het EXE-bestand.

AntiSpyTool Windows 10

Voordat je instellingen gaat veranderen is het wel verstandig een System Restore punt (Systeemherstel) aan te maken. Dat kun je in Windows zelf doen, maar het kan ook direct in het programma via ‘Actions’ en dan de onderste optie ‘Create a system restoration point’.

De schakelaar op groen zetten is de privacy-vriendelijke instelling, in de laatste kolom zie je of dit aanbevolen wordt. Ook kun je de browser Edge (de oude én de nieuwe versie) afregelen met de door jou gewenste instellingen. En als je niet wilt dat Windows na elke crash naar huis belt, zoek dan op ‘reporting’ en schakel de Windows Error Reporting uit.

Via ‘File’ kun je de instellingen ook exporteren, zodat je ze na een volgende Windows-update weer gemakkelijk terug kunt zetten zoals jij ze wilt hebben. Microsoft, shut up!