Projectorganisatie Bureau Interface

Projectorganisatie

Migratietrajecten, changemanagement, in de ICT is er altijd wel wat te doen rondom verbeterprocessen. Wij kunnen u daarbij helpen met projectmanagement voor automatiseringsprojecten of migraties. Het gaat daarbij niet alleen om technische aanpassingen, maar ook om procedures en protocollen waar mensen zich ook thuis bij voelen. Tijd- en registratiesystemen worden misschien met de beste bedoelingen ingevoerd, maar het is vooral belangrijk om te analyseren wat dit voor het primaire werkproces betekent en hoeveel tijd dit afsnoept van het echte werk. E-mail postvakken puilen uit met ongelezen berichten, elk bericht gaat met een cc naar de manager om maar ingedekt te zijn, het is soms goed om met een frisse blik naar de cultuur van de organisatie te kijken en veranderingen in te zetten op zaken die er toe doen. Wij vinden vanuit de ‘interface’ gedachte zowel de technische als menselijke kant van belang.

Grote en ingewikkelde veranderingen zijn vaak het beste via een projectorganisatie te realiseren, met voor iedereen duidelijke faseringen en doelen. Soms is het prettig om dit door iemand van ‘buiten’ te laten doen. Misschien is er weerstand, vaak is er angst voor het onbekende. Het succes van de veranderingen is voor een groot deel afhankelijk van de acceptatiegraad en het zinvol zijn van de aanpassingen.

In de laatste jaren zien we veel migraties naar ‘de Cloud’. Inrichten van de kantooromgeving via Office 365 bijvoorbeeld. Dat vraagt een hele andere insteek, omdat er vanuit de ICT omgeving allerlei tools en hulpmiddelen worden aangereikt.

Neem gerust contact op als u met een dergelijk veranderingsproces aan de slag wilt.