NextCloud

NextCloud, uw eigen privé Cloud

Naast de gratis of betaalde cloudruimte via een cloudprovider is het ook mogelijk een privécloud omgeving in te richten op een VPS of bij een hostingprovider waar u de beschikking heeft over voldoende schijfruimte. OwnCloud en NextCloud, een zogenaamde ‘fork’ van OwnCloud, komen dan in beeld. Op deze site ziet u een vergelijking van deze cloudsoftware, die overigens ook in zakelijke omgevingen kan worden gebruikt. Beide pakketten kunnen in een Open Source versie worden gebruikt, OwnCloud heeft daarbij een aantal features alleen beschikbaar gemaakt in de commerciële versie, terwijl NextCloud alle functionaliteit heeft ondergebracht onder de gratis GNU-AGPLv3-licentie.

Wij gebruiken zelf voornamelijk NextCloud op onze servers en voor onze klanten. We kunnen daarbij een clouddienst aanbieden, met veel functionaliteiten (ook groupware), security en met volledige controle. NextCloud bestaat daarbij uit het server-deel, dat op de internetserver wordt geïnstalleerd, en de cliëntprogramma’s, voor vrijwel elk platform en besturingssysteem.

NextCloud heeft een goede synchronisatiecliënt, en kan ook via WebDav worden benaderd (u kunt dan de cloudruimte koppelen aan een driveletter, alsof de cloudruimte een direct aan de computer gekoppelde schijf is). De documentatie is goed en het pakket wordt nog actief ondersteund. Hier ziet u NextCloud vergeleken met andere cloudopslag. Bent u op zoek naar een privécloud omgeving is het de moeite waard om NextCloud te bekijken. Ook is het mogelijk dat wij de implementatie voor u verzorgen.

Rackserver

Hosting, wat is een VPS?

Een website breng je onder bij een hostingprovider. Bij kleine(re) websites gaat het om een hostingpakket, waarbij meer websites op één server […]