Datacentrum

Nationale Datacenter Thuiswerkdag 2020

Ook dit jaar organiseert de Nederlandse hostingsector, verenigd in de Dutch Data Centre Association, de Nationale Datacenter Dag, met ‘thuiswerken’ als thema. De impact van digitalisering op de Nederlandse economie is immens: met grote delen van het land die de afgelopen tijd thuis werkten vanwege het Coronavirus, leunen we intensief op onze digitale infrastructuur. Het internetverkeer steeg het afgelopen half jaar met maar liefst 40 procent. Al die miljoenen thuiswerkplekken worden door datacenters gefaciliteerd. Naast de (beperkte) mogelijkheid om fysiek een datacenter te bezoeken, biedt de sector dit jaar op de Nationale Datacenter Dag ook vele digitale tours aan. Feitelijk kun je zo een belangrijk onderdeel van je thuiswerkplek bekijken!

De cloud bestaat uit datacenters

Een datacenter is een industrieel, hoogbeveiligd pand, gebouwd met één doel: zorgen dat computerservers met digitale applicaties altijd blijven draaien, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Een storing in het datacenter zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je even niet kunt betalen met je bankpas. Volgens de Dutch Data Centre Association bestaan er veel mythes rondom datacenters.

Boek een (digitale) tour!

Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n datacenter eruit ziet? Klik hier om te kijken welke datacenters meedoen met deze dag op 13 oktober 2020. Naast de mogelijkheid om fysiek een datacenter te bezoeken, zijn er ook digitale tours.