OneNote eBoeken

Gratis eBoeken over OneNote

Zo nu en dan publiceert Microsoft officiële eBoeken over hun producten. Ook OneNote is nu tot deze eBoeken-catalogus toegetreden. Behalve het opdoen van kennis via gratis online cursussen, zijn er op het internet ook veel gratis eBoeken beschikbaar zoals in deze Microsoft catalogus.

OneNote is een heel handig programma om notities van allerlei aard in op te slaan. Dat kunnen links zijn, mediabestanden, tekst, je kunt van alles opslaan in een OneNote notitieboek. Je kunt aparte notitieboeken aanmaken over verschillende onderwerpen. OneNote is beschikbaar in verschillende versies.

De eBoeken zijn gratis te downloaden via deze Microsoft-site.

Het gaat om de volgende uitgaven:

  1. OneNote Essentials
  2. OneNote for Team Collaboration
  3. OneNote for Meetings
  4. OneNote for Life Moments
  5. OneNote Tips & Tricks

OneNote Essentials

Wat is OneNote en hoe maakt OneNote het op een moderne manier maken van notities gemakkelijk. Best practices, navigeren in het programma en tussen de notitieblokken. Aanbevolen procedures voor het maken en delen van notities.

OneNote for Team Collaboration

Een must als je veel samenwerkt met anderen. Deel je notitieblokken, hoe kun je anderen uitnodigen. OneNote gebruiken met Microsoft Teams. Hoe kun je de OneNote mobiele apps gebruiken.

OneNote for Meetings

Met OneNote kun je heel gemakkelijk aantekeningen maken in een vergadering. Hoe kun je sjablonen gebruiken. Vastleggen van taken in Outlook, tags / categorieën gebruiken om zaken te ordenen en prioriteiten te stellen. Notulen van vergaderingen delen en bijhouden in OneNote, Outlook en Teams.

OneNote for Life moments

Je kunt OneNote ook dagelijks gebruiken in je persoonlijke leven. Websites of presentaties vastleggen, ink gebruiken voor persoonlijke notities. Er worden diverse scenario’s gegeven hoe je OneNote kunt gebruiken voor persoonlijke dingen. Hoe kun je in plaats van een dagboek je aantekeningen elektronisch bijhouden in OneNote.

OneNote Tips and Tricks

Tot slot allerlei tips en trucs hoe je OneNote kunt gebruiken. Er is veel mogelijk met OneNote maar je moet wel weten hoe je het kunt doen. Handige OneNote-sneltoetsen, tijdbesparende handelingen en allerlei ‘verborgen’ mogelijkheden.