Digihulplijn

DigiHulplijn

Om mensen te helpen in de digitale wereld, is de DigiHulplijn in het leven geroepen door Digitaleoverheid. Er is een toolkit beschikbaar om de DigiHulplijn onder de aandacht te brengen. De Toolkit van de digihulplijn bevat allerlei communicatiematerialen.

DigiHulplijn: 0800-1508

De DigiHulplijn is een gezamenlijk initiatief van maatschappelijke organisaties (Het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb en de Koninklijke Bibliotheek), private partijen en de Alliantie Digitaal Samenleven. Vrijwilligers helpen mensen met hun digivraag.

DigiHulplijn logo

Overheidsorganisaties kunnen ouderen en minder digivaardigen in hun omgeving op weg helpen naar goede hulp, middels een verwijzing op de (gemeentelijke) website. Het doel is om juist in deze coronatijd mensen te helpen die minder vaardig zijn in de digitale wereld.

De DigiHulplijn is er om te helpen met alle vragen over de computer, laptop, smartphone en/of tablet. Ook vragen over bijvoorbeeld videobellen kunnen gesteld worden. De (gratis) DigiHulplijn is bereikbaar via 0800-1508. Van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.