Clouddiensten Bureau Interface

Cloud diensten

Clouddiensten Bureau Interface

De ‘cloud’ is een verzamelnaam voor alles wat via het internet wordt ingericht, alsof het internet een alomvattende boven ons hangende wolk is. In feite gaat het om krachtige computers (servers) met vaak grote opslagmogelijkheden, die met het internet verbonden zijn en die vanaf elk device (computer, smartphone, tablet) bereikt kunnen worden.

Tegenwoordig kun je bijna alles via het internet regelen, een website of ‘cloudopslag’ (opslag van bestanden op een server op het internet).

Een website breng je onder bij een hostingprovider, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het aanbieden van diensten op een internetserver. Via een hostingpakket kun je een website (laten) bouwen. Ook kan het gaan om specifieke diensten: cloudopslag van bestanden, een mailserver die al het e-mailverkeer afhandelt (..) of zelfs een complete Office-omgeving.

Organisaties regelen deze dingen vaak via een of meer servers in eigen huis op de eigen locatie (‘on the premises’ genoemd). Tegenwoordig regelt men dit steeds vaker via ingehuurde clouddienst(en). Bij een hybride cloud eet men van twee walletjes, een deel nog in het eigen netwerk en een deel in de echte cloud.

Bureau Interface levert zelf geen hardware-clouddiensten, wij zijn geen hostingprovider. Wel kunnen wij u behulpzaam zijn bij het inregelen van clouddiensten. Wij werken met enkele vaste hostingbedrijven, die niet alleen prijstechnisch interessant zijn maar ook adequaat hulp bieden als dit nodig is. Wij maken daarbij ook gebruik van een VPS, een Virtual Private Server. Wij huren dan een VPS bij een hostingprovider en richten deze helemaal in volgens uw wensen. Een veel gebruikte toepassing is het implementeren van een CRM, Customer Relation Management. De backup regelen we via risicospreiding op een andere locatie (bij een andere provider via schijfruimte of een compleet reservesysteem). We zorgen ervoor dat dit AVG-compliant wordt ingericht.

Ook verzorgen wij Office 365 implementaties, en kunnen u helpen bij een migratie naar werken in de cloud. Wij bouwen en beheren uw website(s), richten in samenwerking met ontwerpers en marketeers websites in (WordPress, Drupal, enzovoorts). Ook kunnen wij op allerlei manieren cloudopslag voor u regelen en beheren.