Bits of Freedom

Campagne Bits of Freedom: Fix je Privacy

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom is een nieuwe campagne gestart onder de naam “Fix je privacy” Het doel is om mensen te helpen om hun online privacy beter te beschermen. De website toont 6 tips waar iedereen mee zou moeten beginnen.

Fix je Privacy

“We willen mensen oproepen om na te denken over hun eigen privacy, maar ook om er met hun collega’s, familieleden of vrienden over in gesprek te gaan”, zegt Evelyn Austin van Bits of Freedom. Naast veel tips over o.a. het gebruik van een wachtwoordmanager, tweefactorauthenticatie en alternatieven voor WhatsApp, Zoom, Skype, Google Search, Gmail en Google Maps, bieden de vrijwilligers van Bits of Freedom diverse toolkits aan. In deze toolkits vind je specifieke tips en tools om ook in diverse beroepen of rollen je veiligheid online te beschermen.

Tips tegen internetoplichting

Je wordt in het nieuws veelvuldig geconfronteerd met datalekken, hacks, Whatsapp-fraude en incidenten rondom internetbankieren. De tips op Fix je Privacy zijn erg waardevol. De informatie wordt toegankelijk gepresenteerd en is gemakkelijk toe te passen. Daardoor kun je je beter wapenen tegen allerlei gevaren van internetoplichting en privacy-schendingen. De toolkits bevatten elk goede informatie en verwijzingen. Doe er je voordeel mee!