Spel op je computer

Browser Ludens

Google en Microsoft zijn op diverse terreinen elkaars concurrenten. De techgiganten hebben elk een eigen browser, Google met Chrome en Microsoft met Edge. Ik las op HowToGeek hoe de programmeurs van deze browsers elkaar proberen af te troeven met een in beide browsers ingebouwd spelletje.

Chrome

Type in Chrome in de adresbalk: chrome://dino

Je komt dan in het venster van het spelletje. Je kunt het spelletje starten door een keer op de spatiebalk te drukken. De dinosaurus gaat dan rennen, je moet steeds over alle objecten heen springen via een druk op de spatiebalk.

Als je een cactus of een vogel raakt, ben ja af. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. Er is nog van alles meer mogelijk, lees verder op HowToGeek.

Edge

Microsoft kon niet achterblijven en bouwde ook een spelletje in, type in de adresbalk in: edge://surf

Spel Surf in Edge

Dit spelletje is eveneens op HowToGeek beschreven. Ook hier kun je het spel starten via de spatiebalk. Je moet eerst een surfer kiezen met pijl links of pijl rechts. Deze toetsen moet je ook gebruiken om langs alle objecten te laveren. Je kunt even stoppen met de pijl omhoog toets. Met pijl omlaag ga je weer verder. Je moet proberen zo ver mogelijk te komen. Met de ‘f’ toets kun je versnellen, wat soms nodig is als het monster achter je aan komt. Je hebt drie levens (hartjes). Via het menu rechtsboven kun je dingen instellen.

In Windows 10 kun je gebruik van sneltoetsen. Lees hier verder om te weten hoe je snel je venster kunt verbergen of aanpassen (Tip: gebruik een virtueel bureaublad).