Pc vergrendelen via Bluetooth

Automatisch je pc vergrendelen via Bluetooth

Pc vergrendelen via Bluetooth

Om ervoor te zorgen dat niemand met je pc gaat rommelen, kun je met Windows 10 ervoor zorgen dat je pc vergrendeld wordt als je ervan wegloopt. Dat kun je doen door je pc via Bluetooth te koppelen aan je smartphone of je smartwatch. Ga in Windows 10 naar de Instellingen (via de Startknop en dan het tandwieltje). Kies Accounts en dan Aanmeldingsopties. Ga in het rechterdeel van het venster naar het onderdeel Dynamisch vergrendelen. Zet een vinkje bij ‘Toestaan dat Windows automatisch uw apparaat vergrendelt wanneer u niet aanwezig bent’. Zorg ervoor dat je pc via Bluetooth is gekoppeld aan je smartphone of smartwatch. Als op het scherm aangegeven wordt ‘Zoeken naar gekoppelde apparaten’ en deze melding verdwijnt niet, koppel dan je smartphone of smartwatch opnieuw.

Zodra je meer dan een paar meter van je pc wegloopt wordt deze automatisch vergrendeld. Test dit wel even uit, als je nu in de corona-lock thuis werkt en je kinderen in de buurt rondlopen. En als je deze beveiliging instelt met je smartphone, neem deze dan wel mee….

Overigens is op security.nl (zie ook de RSS-feed in de rechter sidebar) een nieuwe kwetsbaarheid gepubliceerd: Smartphones en laptops kwetsbaar voor nieuwe bluetooth-aanval. Fabrikanten werken inmiddels aan updates (van de bluetooth-drivers) en zullen gebruikers hierover informeren. Als het goed is, zal dit middels de Windows security updates opgelost worden.