Genieten

Actueel

Wij zijn, als partners in ons Bureau Interface, aanbeland in de situatie dat we onze werkzaamheden aan het afbouwen zijn. We bedienen onze trouwe klanten nog, maar helpen hen mee om een andere invulling voor de ICT-dienstverlening te vinden. Nieuwe klanten, die omhoog zitten, helpen we ook nog en als we het zelf niet kunnen proberen we zo goed mogelijk door te verwijzen. Neem gerust contact op.

Afgelopen jaar hebben we een hoop dingen geleerd. Videobellen, online lesgeven, bedrijfs-meetings, dat alles heeft een hoge vlucht genomen. We moesten regelmatig bijspringen om dit technisch te faciliteren. Webcams waren een tijd lang een schaars goed. Praten tegen een scherm met je eigen hoofd gespiegeld in het scherm is niet ideaal, daar zijn we allemaal wel achter gekomen. Kruipende en kraaiende kinderen in beeld, hoe vertederend ook, na dit een paar keer gezien te hebben ben je daar ook wel klaar mee.

Maar het was (en is) o zo belangrijk om dit videobellen wel te kunnen doen. Toch, hoe beperkt ook, een beetje contact houden. De noodzakelijke functionele zaken regelen. De beeldborrel is een begrip geworden. De lockdown maatregelen hebben met zich mee gebracht dat scholen, bedrijven en families massaal met video-meetings aan de slag gingen. In een tempo dat niemand voor mogelijk had gehouden. Niet alles gaat goed, maar online onderwijs en videobellen gaan blijvertjes worden. Een docent of hoogleraar die saai college geeft, gaat online niet zomaar een ster worden. Dat vereist wel enige investering in hoe je dit didactisch beter kunt inrichten.

Sommige universiteiten en hoge scholen schieten echter in de kramp om dure surveillance software te gebruiken. Terwijl we toegaan naar een samenleving waarin iedereen met een smart device (tablet, smartphone, laptop of wat dan ook wat er nog in de pijplijn zit) op elk moment van alles kan opzoeken. Weten wat en hoe je moet zoeken, zijn veel belangrijkere competenties dan parate kennis. Want die kennis is situatie-gebonden en is voor dat moment relevant. Maar we leven in een dynamische wereld, waarin het veel belangrijker is dat je weet om te gaan met omstandigheden die je nog nooit hebt meegemaakt. Maar goed, googelen was ooit een onbekend begrip. Zo is zoomen nu ook een werkwoord geworden.

Wij gaan het rustiger aan doen, en kiezen bewuster voor dingen die we leuk of belangrijk vinden. Vanuit onze kennis en expertise gaan we meer dingen doen op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en maatschappelijk relevante zaken. Concreet vertaalt zich dit erin dat we bijvoorbeeld de helpende hand bieden om websites te bouwen of te beheren van buurtgroepen of organisaties die naar ons idee met belangrijke dingen bezig zijn. Vanuit onze professionele contacten kunnen we daarbij helpen om goedkope en kwalitatief goede hosting te regelen.

Wij gaan onze website niet helemaal herschrijven op deze nieuwe situatie. Wim zal in zijn blog u blijven opvoeden tot een veilig gebruik van ICT-middelen. Alle genoemde diensten kunnen we nog verlenen. Neem gerust contact met ons op als u denkt dat we iets voor u kunnen betekenen, ook al is het non-profit en heeft u weinig tot geen budget. We zullen serieus even bekijken wat we voor u kunnen betekenen. Onze focus is wel wat veranderd, maar we blijven dienstbaar als altijd.